claireinwonderland

"Sometimes there's so much beauty in the world I feel like I can't take it, like my heart's going to cave in."

Képtár

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Hozzám szóltatok

2011.01.12. 06:23 mi xiao qing

Még a vizsgák előtt

Címkék: egyetem

Hát igen eljutottunk ide is, ma megvolt az utolsó napunk a suliban... Verával kicsit szomorúan ültünk órán, mert nem tudni, kedvenc tanár nénink következő félévben is velünk marad-e. És hát egy kicsit a csoport is meg fog változni, páran csak fél évre jöttek. Még szerencse, hogy a kedvencek maradnak továbbra is, nagyon remélem, hogy velük továbbra is együtt maradok. Ma csak osztályfőnökös óránk volt, és nagyon meglepődtünk, mikor Helena elkezdett kiosztani kis borítékokat... Mindenkinek írt névre szólóan egy üdvözlőkártyát, amiben kaptunk egy kis személyre szóló bátorítást. :) Nem fogtok csodálkozni, ha azt mondom, nekem arról írt, hogy tudja, hogy nem szeretek túl sokat beszélni órán, de ha kicsit bátrabb vagyok, akkor majd jól fog menni. Na meg hogy tudja, hogy órákon sokat bámulok ki az ablakon, és látszik, hogy akkor valamerre messze álmodozom, de tudja, hogy közben azért szépen csendben csinálom a dolgom... :D (Ehhez kapcsolódóan meg kell osszam veletek az új "becenevem", amit Iván és Kitti közösen talált ki nekem... A kínai nevemben van ugyanis egy 青 , ami valamiféle kékséget jelent. Kitti megjegyezte, hogy ugye ez valami távoli hegyek homályában federengő kék szín a kínaiaknál - milyen jó, hogy mindenre van külön színük - , Ivánnak pedig már nem kellet sok, hogy eljusson odáig, hogy akkor Klári a "homályos hegy"... :D Állítólag még illik is hozzám. :D De ha már itt tartok, legutóbb az is kiderült, hogy a nevem eleje, azaz a 米 valamiféle kisebbséghez kapcsolható, a "keresztnevem" - 晓青 pedig egy szép nőies név itt Kínában. Lényeg a lényeg, hogy szokott tetszeni a kínaiaknak, mindenki jókat mosolyog rajta, mikor meghallják. Emlékszem annó a rendőrségi adminisztrációnál is csak mosolygott rajta a bácsi, aztán kb nem is nézett a papírjaimra... :D Innen is köszönet egykori lektornénimnek, aki kitalálta nekem ezt a nevet. :) ) Visszatérve a tanár nénire, az még sokat elárul, hogy Verával mi ketten kaptunk csak egyforma kártyát, annyira össze vagyunk ugyanis nőve, hogy néha azt is megengedték, hogy ketten írjunk a táblán egy "szódolgozatot". :D Nagyon jól esett ez tőle, az biztos. :) Órák után még be kellett állnunk egy csoportkép erejéig, aztán külön a mi csoportunkról is készültek képek, ha megkapom, azt is feltöltöm.

Most viszont még a decemberi képeimet gyűjtöttem össze, kicsit szedett-vedett, van benne templomlátogatásos, kávézós, karácsonyi ünnepséges, vacsorás, fiúkkal pizzázós, tudjátok, csak úgy a hétköznapokról. :) Nézelődjetek, most már elvileg itt a jobb oldalon is eléritek az albumaimat!!!!

Jövő héttől vizsgák, szerintem már csak azok után fogok jelentkezni, addig is szorítsatok, hogy holnap sikerüljön vonatjegyet venni...

Puszi haza

Klári

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://claireinwonderland.blog.hu/api/trackback/id/tr972577998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sutyerák 2011.01.12. 22:29:42

Nomármost, három kérdésem is felmerült: egyrészt, h. mit vizsgázol, kapsz majd papírt is vmit ott kint? Ez vmi Ma képzés?

A másik kérdésem meg, h. minek neked vonatjegy? Hova mész?

A harmadik, amit sohasem értettem, hogy hogyan fordítják le a neveket kínaira? A Klári mi alapján jing uan kínaiul (most csak írtam vmit ugye, értelemszerűen)?

Amúgy tényleg helyes ez történet a színekkel meg a neveddel. Azt is tök jónak tartom, h. a tanár ilyen helyesen foglalkozik veletek, pedig elvileg ez már ugye az egyetem. A hegyi kékség azt jelenti, h. ez náluk egy külön nevű szín? Ha ez így van, az elég fura, olyan, mint az eszkimók a hóval... :DD

Puszi,

T

Sutyerák 2011.01.12. 22:33:43

Most olvastam a régebbi postot, már lrtem a kirándulást, menők vagytok :DDD
süti beállítások módosítása